Öltésműhely Varroda – GINOP-5.1.7-17-2020-00488

Pályázati célunk, hogy a szövetkezet tevékenységét kibővítsük és fejlesszük. Korábban a tagok által kézműves dekorációs termékek varrását, textil foglalkozások tartását, komoly varrodai kisüzemmé bővítsük. Társadalmi missziónk fenntartása mellett, az, hogy a település foglalkoztatását növeljük, főleg a fiatal munkanélkülieknek munkagyakorlatot biztosítsunk, valamint a munka világába való bevezetésüket elősegítsük, helyben biztosítsunk számukra munkalehetőséget. Célcsoport, új munkavállalók foglalkoztatása: Jelen pályázatban 3 fő 8 órás Székesfehérváron és környékén élő alacsony iskolai végzettségű, 50 év feletti, 25 év alatti, tartós munkanélküli álláskeresőt vontunk be, részükre hosszútávú munkalehetőséget biztosítani. A munkavállalók 8 órás munkaviszonyban vannak foglalkoztatva, betanított varrónőként. A betanítást, és a szakmai felügyeletet 1 fő szakmai vezető látja el, és tanítja be a célcsoportot, aki 3 éves varrónői tapasztalattal rendelkezik. A célcsoport 6 hónapos támogatott foglalkoztatás időszakában 210.000 Ft/hó/fő munkabérben részesült.

Fejlesztendő tevékenység: Célként a varrodai tevékenység elindítását, ezen belül az egyedi gyártású textil varrását és logózását tűztük ki. Célunk, hogy szövetkezetünk több lábon álljon, olyan gazdasági tevékenységet végezzen most, és az ágazati tendenciák alapján, amelyre a jövőben is lesz igény. Varrodánk a fejlesztés eredményeképpen divatruházati termékek készítésével, hímzett női és férfi blúzokkal, női egészruhákkal, tönkölypelyvával töltött párnákkal, valamint alkalmi ruhák varrásával foglalkozik elsősorban. A saját- márkás termékek piaci bevezetésével egyidőben- többlábon állás érdekében- nagykereskedések részére bérvarrást is vállaltunk. További előny, hogy kevesebb emberi beavatkozást, kisebb hibalehetőséget jelent. A pályázatban felújított ingatlanban, egy műszakos munkarendben történik a termelés. Az alacsony önköltségi ár biztosítja, hogy a piaci bevezetés időszakában is nyereségesen tudjunk termelni, akár a versenytársak áraitól alacsonyabb áron értékesítve.

Termék, szolgáltatás bővítéshez szükséges eszközbeszerzés: A varrodai tevékenység elindításához és hosszú távú folytatásához a pályázat keretei között varrógépek (interlock, gyorsvarró, fedőző), hímzőgép szoftverrel, fűtött asztal, próbaba, varróállomások székekkel, varrodai lámpákkal, szabászasztal, számítógép, próbababák, stb… kerültek beszerzésre.

A piacrajutás támogatása érdekében megbíztunk egy értékesítési vezetőt, aki a projekt teljes időtartama alatt rendelkezésünkre áll. A megbízott, Polzovits Gábor felsőfokú végzettséggel és 11 éves marketing értékesítés területen szerzett szakmai tapasztalattal rendelkezik. Feladata a saját varrodai termékek piacra juttatása.

Komplex marketing tevékenység a piacrajutást célzó marketingstratégia kialakítása: online és offline hirdetések, makertingstratégia kialakítása, weboldal létrehozása és működtetése, logó és arculattervezés, prospektusok és fotóalbum, termékkatalógus, imázsfilm készítése
Célcsoport gazdasági szerepvállalásához kötődő fejlesztő tevékenység: A célcsoport munkaerőpiaci kompetenciafejlesztés, munkakörhöz kötődő képesség fejlesztése valósult meg.

A projekt megvalósítása és lebonyolítása érdekében egy fő projektmenedzsert alkalmaztunk.
Szakmai vezető Cseh Katalin képzett varrónő, több éves szakmai tapasztalattal.

Szemléletformálást segítő helyi akciók: Nyitott napok rendezvényt valósítottunk meg, melyen a helyi lakosoknak, leendő és jelenlegi vásárlóinknak tartunk műhelybejárást, termékbemutatót.

 

Pályázó neve: FÉNYSZARVAS Szolgáltató és Kereskedelmi Szociális Szövetkezet
Projekt címe: Varrodai fejlesztés a Fényszarvas Szociális szövetkezetnél
Szerződés száma: GINOP-5.1.7-17-2020-00488
Támogatás összege: 21 252 802 Ft
Összköltség: 22 131 336 Ft
A projekt megvalósításának kezdete: 2020.12.01.
A projekt fizikai befejezésének határideje: 2021.12.01.