GINOP-5.1.7-17

Pályázó neveFÉNYSZARVAS Szolgáltató és Kereskedelmi Szociális Szövetkezet
Projekt címeVarrodai fejlesztés a Fényszarvas Szociális szövetkezetnél
Szerződés számaGINOP-5.1.7-17-2020-00488
Támogatás összege (Ft)21 252 802
Összköltség (Ft)
22 131 336
A projekt megvalósításának kezdete2020.12.01.
A projekt fizikai befejezésének határideje2022.07.31.

Pályázati célunk, hogy a szövetkezet tevékenységét kibővítsük és fejlesszük. Korábban a tagok által kézműves dekorációs termékek varrását, textil foglalkozások tartását, komoly varrodai kisüzemmé bővítsük. Társadalmi missziónk fenntartása mellett, az, hogy a település foglalkoztatását növeljük, főleg a fiatal munkanélkülieknek munkagyakorlatot biztosítsunk, valamint a munka világába való bevezetésüket elősegítsük, helyben biztosítsunk számukra munkalehetőséget.


Célcsoport, új munkavállalók foglalkoztatása: Jelen pályázatban 3 fő 8 órás Veszprémben élő alacsony iskolai végzettségű,50  év feletti álláskeresőt kívánunk bevonni, részükre hosszútávú munkalehetőséget biztosítani. A munkavállalók 8 órás munkaviszonyban lesznek foglalkoztatva, betanított varrónőként. A betanítást, és a szakmai felügyeletet 1 fő szakmai vezető látja el, és tanítja be a célcsoportot, aki 3 éves varrónői tapasztalattal rendelkezik. 
Fejlesztendő tevékenység: Célként a varrodai tevékenység elindítását, ezen belül az egyedi gyártású textil varrását és logozást tűztük ki. Célunk, hogy szövetkezetünk több lábon álljon, olyan gazdasági tevékenységet végezzen most, és az ágazati tendenciák alapján a jövőben is lesz igény. Kérdőíves felmérésünk, és a statisztikai adatok alapján igény mutatkozik a divatruházati termékek készítésével, és Kissa szimbólumokkal hímzett női és férfi blúzok, női egészruhák, népi motívumokkal hímzett ruhákat, tönkölypelyvával töltött párnákat, valamint alkalmi ruhákat tervezünk varrni. A saját- márkás termékek piaci bevezetésével egyidőben- többlábon állás érdekében- nagykereskedések részére bérvarrást is vállalunk.

További előny, hogy kevesebb emberi beavatkozást, kisebb hibalehetőséget jelent. A pályázatban felújított ingatlanban, kezdetben egy műszakos munkarendben történik a termelés. Az alacsony önköltségi ár biztosítja, hogy a piaci bevezetés időszakában is nyereségesen tudjunk termelni, akár a versenytársak áraitól alacsonyabb áron értékesítve.


Termék, szolgáltatás bővítéshez szükséges eszközbeszerzés, illetve piacra jutás támogatás történik.